top of page

Uppdatering efter branden måndag

Idag måndag den 20 sept har besiktningsmannen från försäkringsbolaget gjort en första genomgång av kyrkan. Med det startar arbetet mot en återuppbyggnad av kyrkan. Ett byggbolag kommer snarast komma för att akut börja säkra platsen, plasta in tak, sätta upp byggstaket och sen starta rivning. Rivning är viktig för att besiktningsmannen skall kunna avgöra skadornas utsträckning mm. På torsdag kommer sen byggare och besiktningsmannen med oss lägga upp planen framåt. Rivningen är akut och måste påbörjas omgående, men när vi sedan skall börja bygga kan vi välja att gå ut med offert mm för att välja bästa byggfirma för den processen. Kanske vill vi passa på att bygga större entré eller bygga om taket… då måste nya ritningar och nytt bygglov till. Inget bygglov krävs dock om vi bara återställer som det var innan. Men nu har vi chansen att göra något ännu bättre!

Imorgon startar även saneringsbolaget Ocab sitt fullskaliga arbete med att försöka rädda kyrksalen mm med avfuktning och jonisering mot lukt.

Imorgon kommer även han som leder förundersökningen hos polisen för att på plats börja med nya förhör. Många som som gett information till polisen kommer höras igen under mer lugna förhållanden.

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Uppdatering efter branden lördag 25 sept

Nu är steg klart av efterarbetet efter branden som handlar om att säkerställa platsen rensa bort och påbörja rivning. På måndag har vi ett stort möte med försäkringsbolaget, Saneringsbolaget, Byggfirm

Comments


bottom of page