top of page

Uppdatering efter branden tisdag

Idag, tisdag 21 sept, har Saneringsbolaget börjat sitt arbete. De kommer först prioritera att få bort lukt i Cafet och sanera det så att vi fort kan börja använda cafét. Om allt går bra kan vi nog börja ha gudstjänster nere i cafét om bara någon vecka. Nästa prioritet för Saneringsbolaget är kyrksalen. Den kommer ta längre tid att sanera för att få bort askdamm fukt och röklukt. Men de kommer jobba för att försöka rädda kyrksalen så att vi kan återgå till normal verksamhet så fort det går. Det är oerhört viktigt att INGEN på eget bevåg går in i cafet eller någon annan del av kyrkan. Saneringsbolaget kommer fylla lokalen med en gas som skall ta bort röklukt, den är farlig att inandas. Just nu är det jag och Daniel som är de ända som sanering och försäkringsbolaget tillåter in i lokalen. Behöver du in kyrkan av någon anledning så kontakta då bara mig eller Daniel.


Byggbolaget Dan Lindberg har också kommit på plats och börjat med att säkra upp den del av byggnaden som är eldskadad. Container kommer på plats, byggställningar kommer börja byggas upp och de kommer sedan täcka för det uppbrutna taket med plast. På fredag kommer även riktigt byggstaket upp för att förhindra obehöriga att gå in på brandplatsen/arbetsplatsen. Vi skall sedan ha ett nytt möte med byggbolag, försäkringsbolag och saneringsfirman på måndag.

Elektriker var också på plats för att säkra elen och få till el till saneringbolaget och byggbolaget.


Polisen var även de på plats i kyrkan igen för att påbörja förundersökningen. De gick även runt och talade med folk i området. De har ingen ny information i dagsläget om orsak.

25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Uppdatering efter branden lördag 25 sept

Nu är steg klart av efterarbetet efter branden som handlar om att säkerställa platsen rensa bort och påbörja rivning. På måndag har vi ett stort möte med försäkringsbolaget, Saneringsbolaget, Byggfirm

Commentaires


bottom of page